eve skriver en debatt artikel

Sitter nu i skolan och skriver en debatt artikel om att de borde höja studiebidraget.
Tycker jag kom på så bra saker så här har ni den! 


Höj studiebidraget till 2000 Kr!

Studiebidraget borde höjas för alla ungdommar som är inakorderade. Varför det borde göra det är en stor självklarhet tycker många och även jag som är det. Dagens samhälle är alldeles för dyrt för att kunna leva på 1050 kr i månaden.

 

 Varför skulle studiebidraget höjas med 1000 kr till i månaden?

 Jo för att i dagens samhälle kostar allting pengar, man kan nästan inte göra någonting utan att det kostar pengar. Om man ska äta riktig frukost middag och mellanmål blir det rätt så dyrt varje månad. Sedan så behöver man ju alltid tillbehör till hemmet. T.ex som toalettpapper osv. Det betyder att det blir mer än 1000 kr i månaden för en student.

 

Sen är det väldigt viktigt i dagens samhälle att man ska ha rätt kläder osv. Om man nu  ska ha råd med att hänga med i klädmodet så måste man äta nudlar resten av skoltiden. Pengarna räcker inte till någonting. Och ungdommar idag vill inte sitta hemma hela kvällarna och bara plugga utan dem vill ut och ha kul med sina kompisar, vilket som kanske inte går då eftersom att man lagt alla pengar på mat eller annat nödvändigt.

 

Idag är det också viktigt att ha en mobil, på en mobil kan man ha allting och man kan alltid nås. Även via mail är det viktigt. För att kunna skicka saker till lärarna och sånna saker som att söka fakta på internet. Det är ju också ett stort behov av skolan att kunna få kontakt med en elev genom telefon eller mail också. Om man då ska betala bredband och pengar för telefonen blir det även en stor kostad där. Minst 400 varje månad. Det funkar inte då om man bara får kvar 650 kr av studiebidraget att leva på.

 

 Jag själv tycker att det är väldigt dåligt att vi inte får mer i månaden. Vuxna som får flera tusen mer i månaden klagar som bara den. Visst har dem mer räkningar osv, men om man skulle räkna pengarna efter dem betalat alla räkningar så skulle dem ändå ha många fler tusen. Hur ska dom förvänta sig att vi ska kunna leva på 1050kr varje månad? Vissa har kanske en annan inkomst för att dem jobbar. Men alla har inte möjligheten till jobb heller, därför tycker jag är det är väldigt dåligt att vi bara får 1050 kr i månaden.

 

Centerpartiet kom i april-maj fram med ett förslag om att det ska höjas med 500 kr.Dom säger ” Vi vill slå vakt om studenterna. De är, tillsammans med de sämst ställda pensionärerna, grupper som vi tycker ska prioriteras fördelningspolitiskt.” Så nu får alla hoppas på att frågan går igenom och att det höjs med 500 kr, även fast vi skulle behöva mer än 1550kr i månaden.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback